5 stappen om je spouw zelf te isoleren

Zoals eerder behandeld op de site, is het mogelijk zelf je spouw te isoleren. Hier komt wel behoorlijk veel bij kijken. Het is wel een vereiste een ervaren klusser te zijn en enigszins te weten waar je mee bezig bent. Wil je zeker zijn van een correcte uitvoering van de werken en optimale isolatie van je spouw? Dan kan je het best een isolatiespecialist inschakelen.

Kosten zelf spouw isoleren

Als je ervoor kiest zelf je spouw te isoleren, dan betaal je geen arbeidskosten. Wel betaal je voor het materiaal dat nodig is en moet er een endoscoop en inblaasmachine worden gehuurd.

  • Prijs spouwmuurisolatie: 20 á 30 euro per m2 (incl. btw)
  • Huur endoscoop (camera): Gemiddeld 50 Euro per dag en 120 Euro per week (incl. btw)
  • Huur inblaasmachine: Gemiddeld 90 Euro per dag en 350 Euro per week (incl. btw)

De top vijf

Hier nu eindelijk de top vijf waar je naar uit hebt gekeken.

 

Zorg dat de muur goed bereikbaar is

Het is teneerste belangrijk om te zorgen voor veilige werkomstandigheden. Laat bijvoorbeeld geen voorwerpen op de vensterbanken staan.

 

 

De spouwmuur inspecteren

Het is van belang eerst de staat van je buitenmuur na te gaan. Je gevel mag niet beschadigd en damdicht afgewerkt zijn. Is dat wel zo dan is er kans op vochtproblemen (lees oplossingen voor problemen). Daarna moet je de staat van de spouw zelf bekijken en beoordelen met de gehuurde endoscoop. Bekijk of er puinresten of cement baarden in de spouw zitten. Deze kunnen koudebruggen veroorzaken.

 

Begin met boren

Zodra je de spouw goed hebt gecontroleerd en geen problemen hebt gevonden, dan is het tijd voor de volgende stap. Volgens een specifiek boorpatroon boor je gaten op de kruispunten van de voegen. Het boorpatroon en de grote van de boorgaten hangt af van het isolatiemateriaal waar je voor kiest om mee te werken en van de dikte van de voeg.

 

 

Boor geen gaten ter hoogte van je verdiepingsvloer

 

 

 

 

 Isolatiemateriaal in de spouw blazen

Na het uitvoeren van de voorgaande stappen zijn we bij stap vier uitgekomen. Nu is het aan jou om het isolatiemateriaal in de spouw te blazen met een inblaasmachine. Zorg voor een optimale gelijkmatige verdeling van het isolatiemateriaal. Daarnaast is het belangrijk van boven naar beneden te werken.

 

 

Boorgaten dicht maken

Zodra het isolatiemateriaal gelijkwaardig en goed is aangebracht staat er nog een ding te doen. Dat is namelijk de geboorde gaten dicht maken. Dit doe je met hetzelfde metselspecie als je voegen. Zo voorkom je dat de boorgaten opvallen.

 

 

Zoals hierboven duidelijk is gemaakt dat hier erg veel bijkomt kijken. Dit is dus ook onbegonnen werk als je zelf niet ervaren bent. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met; het kiezen van geschikt isolatiemateriaal, de boorgaten en het isolatiemateriaal correct aanbrengen en de boorgaten weer netjes dicht maken. Wil je zekerheid van een correcte uitvoering van de werken, en optimaal kunnen genieten van de spouwisolatie. Dan kan je het best een specialist inschakelen. Vraag vrijblijvend spouwmuurisolatie offertes aan.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijblijvend een offerte binnen een dag?

Ontdek de snelheid en het gemak van onze service. Binnen een dag al een scherpe offerte! Vakkundig geplaatst en een duurzaam resultaat.