Isolatie nieuws

Hoe zit het met de isolatiesubsidie in 2020?

Veel mensen die een huis met spouwmuren bezitten, zullen het uiteindelijk toch graag willen isoleren. Het isoleren van de spouwmuren kan namelijk een groot warmteverlies voorkomen. Veel mensen zijn er bang voor dat deze isolatie enorme kosten met zich meebrengt, maar het werkelijke kostenplaatje zal je verbazen. Daarnaast kun je voor spouwmuur isolatie een interessante subsidie ontvangen, zodat het aankoopbedrag meteen aanzienlijk lager is.

Nieuwe subsidie

Sinds 2 september 2019 is er een nieuwe subsidie van 84 miljoen euro beschikbaar! Schiet op, want het raakt op. De overheid financiert tot twintig procent (tot tienduizend euro) van de totale kosten. Onder bepaalde voorwaarden:

  • Je hebt twee isolatiemaatregelen in het huis toegepast. Je ontvangt ook een subsidie voor het consult.
  • Je kunt kiezen uit het isoleren van: dak, gevel, spouwmuur, vloer- of aankopen van hr glas.
  • Je kunt ook subsidie ontvangen op extra energiebesparende maatregelen zoals deur- en kozijn isolatie.
  • Als je nog verder gaat kun je zelfs een bonus subsidie krijgen. Over de voorwaarden moet je informeren bij je gemeente.

Hoeveel kost het?

Voordat we kijken naar de subsidies die vandaag kunnen worden toegekend voor spouw muurisolatie, is het belangrijk om een goed idee te hebben van de gemiddelde kosten. Op dit gebied maken we natuurlijk niet alleen onderscheid tussen verschillende huishoudens, maar houden we ook rekening met de verschillen in isolatiemateriaal. Het is niet alleen mogelijk om glaswol en steenwol te gebruiken om een spouwmuur te isoleren, maar ook om met korrels en polyurethaanschuim te isoleren.

Dat er isolatie gerelateerde subsidies worden aangeboden is bepaald niet nieuw. Dergelijke werken hebben de afgelopen jaren ook financiële steun gekregen van de overheid. Zo was er in 2009 al een speciale isolatiesubsidie voor mensen die hun spouwmuren wilden isoleren. De subsidie werd zo geregeld dat een korting kon worden aangevraagd via de aannemer of het isolatiebedrijf. Bovendien werd in 2009 een btw-korting toegekend. In tegenstelling tot de huidige btw-korting geldt dit niet alleen voor de arbeidstijd, maar ook voor het isolatiemateriaal zelf.

Wie in 2015 investeerde in spouwmuur isolatie kan rekenen op twee verschillende financiële voordelen. Veel steden waar deze fondsen niet direct beschikbaar waren, gaven er de voorkeur aan om in 2015 een speciale groene lening te gebruiken. Op deze manier kon je nog steeds een bepaalde financiële vergoeding ontvangen. Een tweede nationale terugbetaling werd aangeboden op landelijk niveau. De kosten voor spouwmuur isolatie werden in 2015 ook onderworpen aan een BTW van zes procent.

Ten opzichte van 2015 is er niet veel veranderd op het gebied van het subsidiëren van spouwmuurisolatie. Andere steden zeiden dat ze hun financiële steun niet zouden voortzetten in de komende jaren, maar een interessante groene lening zouden aanbieden. Dit geldt ook voor mensen die willen profiteren van de verlaagde btw. De vraag is echter hoe lang deze lage btw zal worden gehandhaafd. Met andere woorden, wilt je investeren in spouw muurisolatie en ervoor zorgen dat je financiële steun krijgt? Aarzel dan niet en isoleer dit jaar nog!

Gebrek aan nationale subsidies voor holle muurisolatie

Een paar jaar later werd besloten om de nationale subsidies voor woningisolatie af te schaffen. Dit begon in 2013. Al snel werd echter duidelijk dat het verdwijnen van de subsidie de sector zou schaden. Daarom werd besloten verdere financiële steunmaatregelen te nemen. Het subsidieplan is teruggebracht van landelijk naar regionaal niveau, dus steden en gemeenten besluiten zelf of inwoners een specifieke subsidie moeten krijgen voor een investering in spouwmuur isolatie. Tot op de dag van vandaag bestaan er veel interessante regelingen waar je ban kunt profiteren.

Interessante tips buiten subsidies

De bestaande warmtesubsidies voor spouwmuur isolatie moeten ervoor zorgen dat deze isolatie betaalbaar blijft voor de meerderheid van de bevolking. Op het eerste gezicht kan de isolatie van de spouwmuur heel voordelig zijn, maar dit betekent niet dat iedereen de mogelijkheid heeft om het ook te isoleren. Als je met bovenstaande subsidies nog steeds niet kunt investeren in spouwmuurisolatie, dan kunnen de volgende tips je helpen.

Investeer met je buren.

Het kan heel interessant zijn om samen met je buren te investeren in de aankoop en installatie van spouwmuur isolatie. Op deze manier wordt een zogenaamde hoeveelheidskorting gecreëerd. Deze korting kan de totale kosten van beide partijen aanzienlijk verlagen zonder kwaliteitsverlies.

Kies de meest geschikte vorm van isolatie.

Zoals aangegeven op deze pagina, kunnen verschillende soorten isolatiematerialen worden gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je altijd de best mogelijke spouwisolatie prijs krijgt, is het raadzaam om een specialist te raadplegen. Hij zal je onmiddellijk vertellen welke prijs-kwaliteitverhouding het beste is. Op deze manier betaal je nooit te veel voor de muurisolatie van je spouw.

Maak het huis duurzamer. Het verduurzamen van uw huis kan je veel geld besparen. Natuurlijk, dit is een enorme investering, maar je kunt je geld snel terug verdienen. Wist je bijvoorbeeld dat je in zeven jaar al je geld terugverdiend met zonnepanelen?

Ben je ook geïnteresseerd geraakt in het duurzamer maken van je woning? Vraag dan meteen een gratis offerte aan en laat je goed informeren over de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijblijvend een offerte binnen een dag?

Ontdek de snelheid en het gemak van onze service. Binnen een dag al een scherpe offerte! Vakkundig geplaatst en een duurzaam resultaat.