Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
spouwmuur-problemen

Spouwmuur isolatie brengt ook nadelen met zich mee gelukkig zijn hier oplossingen voor. Niet elke woning is namelijk geschikt voor spouwmuurisolatie. Mocht je nog niet de nadelen weten van spouwmuur isolatie klik dan hier. Herken je een van deze nadelen en zou je dit graag willen oplossen? Blijf dan verder lezen.

1. Oplossing verminderde ventilatie in huis

Oplossing:

Een oplossing hiervoor is om ervoor te zorgen dat de ruimtes in uw woning goed geventileerd zijn. Op deze manier worden vochtproblemen voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat de kruipruimte geventileerd blijft door middel van ventilatiekokers. Belangrijke ventilatiemogelijkheden zijn onder andere kiepende ramen, kozijnen met ventilatieroosters en ventilatiesystemen. Als uw woning al geïsoleerd is hoeft u hier zich geen zorgen over te maken.

2. Oplossing slecht voegwerk

Oplossing:

Is uw voegwerk slecht en/of heeft u kapotte stenen? Dan is het noodzakelijk dat dit herstelt wordt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de muur aan de slagregen kant staat. De muur kan ook worden geïmpregneerd. De buitenmuur moet wel worden beoordeelt door een specialist. Isolatiebedrijven garanderen dat het goed verloopt en er een goed eindresultaat te zien is

3. Oplossing vervuiling in de spouw

Oplossing:

Voor dit probleem zijn er niet veel mogelijke opplossingen. Er is één manier om dit probleem tegen te gaan. Om het puin tussen de buiten-en binnenmuur weg te halen moet u een specialist met de juiste apparatuur hier naar laten kijken en en het laten oplossen. De specialist gaat als volgt te werk:

  • Boort kleine gaatjes van 1 cm in de voegen.
  • De specialist gaat met een speciale camera de binnenkant van de spouwmuur bekijken.
  • Als er vervuiling in de muur zit wordt deze verwijderd.
  • Er wordt een opening in de buitenmuur gemaakt.
  • De vervuiling wordt met de hand of een bouw stofzuiger verwijderd.
  • De stenen worden weer netjes terug gemetseld.
  • De kosten bedragen gemiddeld €50 tot €150 per strekkende meter.

4. Oplossing ongeschikt type steen

Oplossing:

Voor dit probleem zijn er diverse oplossingen hier volgen een aantal voorbeelden, gevelbekleding, verven met een damp-open verf of impregneren. De oplossing is afhankelijk van de situatie. Daarnaast raden wij u aan om advies te vragen aan een specialist

5. Oplossing voor dampdichte verf

Oplossing:

Het is belangrijk om dit probleem op tijd op te lossen. Het is namelijk zo dat wanneer u toch besluit spouwmuurisolatie toe te passen bij dampdicht geverfde gevels, het isolatiebedrijf geen garantie geeft op de staat van het verfwerk. Het probleem oplossen kan door in het eerste geval met kwalitatieve dampopen verf te verven. Als het al geverfd is met dampdichte verf is er nog geen reden tot paniek. Dit kan er af gestraalt worden en eventueel na het isoleren opnieuw geverfd worden met damp open verf.

6. Oplossing regendoorslag naar de binnenmuur via het isolatiemateriaal

Oplossing:

Er is weinig reden tot zorgen voor dit probleem omdat tegenwoordig alle materialen vochtwerend zijn. Hierdoor verplaatst zich geen vocht van buiten naar binnen. Tegenwoordig worden isolatiematerialen altijd uitgebreid getest in laboratoria voordat deze worden toegepast bij woningen

7. Oplossing minimale spouwbreedte

Oplossing:

Als de spouw smaller is dan 5 centimeter dan wordt er vaak voor PUR gekozen als isolatiemateriaal. Dit heeft te maken met de perfecte verspreiding en hoge isolatiewaarde. Als de spouw minimaal 5 centimeter breed is isoleer dan met EPS of glaswol.

8. Oplossing vochtige kruipruimte

Oplossing:

Wanneer de spouwmuren worden geïsoleerd is het van groot belang dat er altijd ventilatiekanalen aanwezig zijn. Als dit niet het geval is laat het isolatiebedrijf deze dan plaatsen. De meesten isolatiespecialisten houden hier uit zichzelf altijd rekening mee. De kosten voor het aanbrengen van deze kanalen bedragen €25 tot €40 per stuk.

9. Oplossing gevels onderhevig aan zware slagregen zijn een risico

Oplossing:

Slecht en verweerd voegwerk moet u laten herstellen. Een andere oplossing is het plaatsen van een gevelbekleding.

10. Oplossing voor een allergie bij PUR

Oplossing:

Als u een allergie heeft voor PUR is het aan te raden zich niet in de woning te bevinden tijden het aanbrengen van de isolatie. De stoffen komen alleen vrij wanneer de PUR niet juist wordt aangebracht daarom is het belangrijk om een betrouwbare installateur te hebben om dit probleem te voorkomen.

Isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie en manieren om jouw huis te isoleren als je hier slecht of niet van op de hoogte bent raden we aan om de site van rijksoverheid te bekijken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *