Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het isolatiemateriaal wordt aan de buitenkant doormiddel van een boorpatroon in de voeg van de spouw van je woning aangebracht.

Hoe verloopt het boren?

Het bedrijf dat de spouw isoleert boort een boorpatroon op elke buitengevel die geïsoleerd moet worden. Rondom kozijnen, deuren en langs randen worden extra gaten aangebracht, met als gevolg dat een goed gevulde spouw gegarandeerd is. De gaten worden in de kruising van de voegen geboord. De grootte van de gaten is totaal afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waar je voor gekozen hebt.

Gaten boren

De standaard boordiameter voor het boren van gaten in de buitenmuur is 22 mm. Door dat er op juiste manier geboord wordt, voorkom je dat het materiaal nazakt. Nadat de gaten in het juiste patroon geboord zijn, wordt het isolatiemateriaal onder hogedruk in de muur geblazen doormiddel van een inblaasmachine.

Enkele woningen hebben een te kleine voeg, speciaal voor deze woningen is er de mogelijkheid te boren met 18 of 14 mm. Onthoud wel dat dit vaak extra kosten met zich mee kan brengen, aangezien dit zeer specialistisch werk is.

Verdiepingsvloer isolatie

Als er sprake is van een verdiepingsvloer die moet worden geïsoleerd. Dan worden er gaten van 22mm geboord volgens een boorpatroon in de houten vloer. Zodra de gaten zijn aangebracht kan het isolatiemateriaal erin worden geblazen. Hierdoor blijft de warmte inde ruimte eronder constanter.

Nadat het isolatiemateriaal is ingeblazen worden de gaten vakkundig dichtgemaakt zonder dat het uiterlijk van je woning veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,

Strengere controle op vleermuizen in de spouwmuur

januari 30, 2024

Als je overweegt om je spouwmuur te isoleren, is het essentieel om

Is spouwmuurisolatie nog rendabel in 2024?

januari 15, 2024

Je huis comfortabel en energiezuinig maken is vandaag de dag belangrijker dan