Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 31 okt 2017

Muren impregnerenHet aanbrengen van spouwmuurisolatie verloopt in meerdere stappen, allereerst is er een inspectie die gedaan wordt door het isolatiebedrijf. Daarna zal er een dag afgesproken worden om de muren te isoleren en zullen de muren van top tot teen geïsoleerd worden met het materiaal dat het beste bij jouw huis past.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Inhoud van dit artikel

Een inspectie op locatie?

Allereerst komt iemand van het isolatiebedrijf bij jouw thuis langs om bepaalde dingen te onderzoeken. Denk daarbij aan de spouwdiepte, het aantal vierkante meter dat geïsoleerd moet worden, steentype, het voegwerk en naar de bouwsituatie van jouw huis. Soms wordt er met een camera een onderzoek gedaan voor de spouwmuurisolatie. Door een klein gaatje kan de camera in de gevel kijken en eventuele lekkages opsporen, kijken naar de constructie en naar de staat van de leidingen en kanalen. Van dit gaatje zal je achteraf niets meer terug vinden. Wanneer je weet dat er vochtplekken of schimmel aan de binnenkant van de muren aanwezig is, is dat handig om aan het isolatiebedrijf te melden. Zij kunnen ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost.

Voorbereiding

Op de dag zelf hoef jij niets bijzonders voor te bereiden, zet wel de spullen aan de kant die tegen de buitenkant van de gevel staan; zo kan het isolatiebedrijf het makkelijkst op alle plekken komen. Meestal is het zo dat er 2 personen van het isolatiebedrijf komen werken aan de spouwmuurisolatie en zal het binnen een halve tot 1 dag afgewerkt zijn. Er worden in de buitenmuur van jouw huis gaatjes geboord in de voegen, zodat de spouwmuurisolatie op een gespreide manier kan worden aangebracht, namelijk per m2 muur. De spouwmuur zal gevuld worden met het isolatiemateriaal dat jullie uitgekozen hebben. Vervolgens worden de gaatjes weer dichtgemaakt in dezelfde kleur als de voegen. Het impregneren van muren is nadat het isolatiemateriaal aangebracht is een prima optie om vocht tegen te gaan. Zie ook pagina Hoe wordt het aangebracht?.

Vergelijk de tarieven
Je kunt de tarieven vergelijken door meerdere offertes opvragen. Hierdoor is het mogelijk om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je het aanbod vergelijken, waardoor het mogelijk is om te besparen op de kosten. Zie pagina spouwmuurisolatie offertes.

> Spouwmuurisolatie
> Kwaliteit
> Werking
> Aandachtspunten
> Afval en cementresten
> Specialisten
> Spouwmuurisolatie offertes

Bronnen:
Vochtbestrijding

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,