Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 31 okt 2017

Vochtproblemen en preventie spouwmuurWanneer er in jouw huis vochtproblemen zijn kan dat snel schade aanrichten aan het houtwerk, de verf, het behang, de meubels en misschien wel het belangrijkste, jouw gezondheid. Vocht bevordert namelijk de groei van schimmels, bacteriën en huismijt. Maar om er achter te komen waar het vochtprobleem vandaan komt zal je op zoek moeten gaan naar het begin. Het kan zo zijn dat de vochtproblemen ontstaan door optrekkend vocht, of door het insijpelen van regenwater, een lekkende leiding of condensatie. Zie ook website Vochtbestrijding voor informatie over het verhelpen en voorgoed oplossen van vochtproblemen.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Koudebruggen

Vaak zijn koudebruggen een grote oorzaak van de vochtproblemen. Je kunt vaak zelf veel doen aan het oplossen van de vochtproblemen, denk daarbij aan luchten en ventileren. Er wordt per dag in een huishouden bijna 10 liter vocht geproduceerd door koken, douchen en ademen.

Houd je deksels op de pannen tijdens het koken en ventileer de badkamer goed na het douchen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in huis niet boven de 60% komt, dit is namelijk goed voor het leefklimaat in huis. Kies daarnaast voor een goede spouwmuurisolatie. Wanneer je geen spouwmuurisolatie hebt kan het vocht neerslaan en kunnen er schimmels en bacteriën op verschillende plekken ontstaan. Heb je wel spouwmuurisolatie, dan kan het vocht niet neerslaan en verklein je de kans op schimmelvorming. Daarnaast is het ventileren van je huis heel belangrijk om te zorgen voor continue frisse lucht.

Offertes aanvragen
Ga naar pagina offertes aanvragen om vrijblijvend in contact te komen met isolatiebedrijven. Die ook tevens zijn aangesloten zijn bij VENIN.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Voordelen
> Nadelen
> Isolatiekorrels
> Steenwol en glaswol
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,

Strengere controle op vleermuizen in de spouwmuur

januari 30, 2024

Als je overweegt om je spouwmuur te isoleren, is het essentieel om

Is spouwmuurisolatie nog rendabel in 2024?

januari 15, 2024

Je huis comfortabel en energiezuinig maken is vandaag de dag belangrijker dan