Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 04 okt 2018

Voordelen spouwmuurisolatieDe meeste woningen, waarbij de spouwmuur niet geïsoleerd is heeft een verlies van warmte van zo’n 25 procent. Spouwmuurisolatie voordelen zijn er genoeg om op te noemen. Zeker als je weet dat je het verlies van warmte helemaal kunt reduceren. Hiermee hou je niet alleen de warmte in je woning langer vast, maar kan je ook besparen op je energierekening. Met een goede isolatie kan je namelijk zo’n 9 tot 11 m3 gas per kamer per week besparen op de kosten van je energie. Op deze manier is het mogelijk om de investering voor het aanbrengen van de isolatie al binnen 3 jaar weer terug te verdienen. Kijk ook op pagina nadelen om het een en ander tegen over elkaar te zetten.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Warmteverlies tegen gaan

Doordat er met een spouwmuurisolatie minder warmte verloren gaat hoef je dus minder aardgas te gebruiken om je huis warm te houden. Waar je woning eerst wellicht wat kil aanvoelde kan de temperatuur door middel van de isolatie ineens veel aangenamer zijn. Met het aanbrengen van de isolatie zal de binnenmuur warmer blijven en straalt deze juist geen kou meer af. Ook kan een goede spouwmuurisolatie voordelig zijn tegen geluid. Had je eerst last van wat geluidsoverlast, dan kan ook de gehorigheid van je woning gereduceerd worden naar het minimale. Zie ook pagina rendement en tips.

Schimmelplekken voorkomen

Een ander voordeel van spouwmuurisolatie is dat je geen last meer hebt van vochtige plekken of zelfs schimmelplekken. Waar de lucht tussen de muren normaal beweegt en vocht dus alle kans heeft komt de lucht bij isolatie stil te staan. Hierdoor hebben schimmels en vochtplekken geen kans meer en blijven je muren optimaal behouden. Niet alleen heeft de stille lucht tot resultaat dat de vocht en schimmels voorgoed wegblijven, in de zomer blijft je huis namelijk langer koel bij warmte vanaf buiten.

Offertes ontvangen?
Je kunt de prijzen voor spouwmuurisolatie vergelijken door offertes op te vragen. Hiermee kun je geld besparen op de aanschaf van spouwmuurisolatie voor je huis. Ga naar pagina offerte service.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Tips
> Nadelen
> Rendement en besparing
> Afval en cementresten
> Steenwol en glaswol
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,