Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 31 okt 2017

spouwmuurisolatie aanbrengenHet aanbrengen van spouwisolatie kan erg interessant zijn. Voordat de isolatie gedaan kan worden zal het isolatiebedrijf eerst de spouwmuur komen inspecteren voor het maken van een passende offerte. Bij deze voorinspectie wordt gekeken hoeveel m2 jij wilt laten isoleren, van welk type steen de spouwmuur gebouwd is en hoe de bouwtechnische staat is. Ook wordt de diepte van de spouwmuur bekeken, om uiteindelijk een berekening te kunnen maken voor hoeveel materiaal er nodig is. Mocht je op de hoogte zijn van vochtproblemen of schimmelplekken, laat dit dan ook aan het isolatiebedrijf weten, zodat hierop actie kan worden ondernomen.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Inhoud van dit artikel

Vakmannen

In veel gevallen zal de isolatie van je spouwmuur uitgevoerd worden door twee personen. Het aanbrengen van de isolatie is in de regel niet heel veel werk. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de werkzaamheden die gedaan moeten worden en het oppervlak van de spouwmuur. Om de isolatie in gang te zetten hoeft er niets gesloopt te worden. Het isoleren van jouw spouwmuur kan namelijk met minimale overlast. Bekijk ook eens de prijzen en pagina specialisten vergelijken.

Materiaal

Bij het isoleren van de spouwmuur worden er langs de buitenkant in je woning gaten geboord van 16 tot 23 millimeter. Dit is afhankelijk van het materiaal waarbij de kleinste gaatjes gemaakt worden bij polyurethaan en de grootste bij het gebruik van glaswol. De gaatjes worden geboord op de kruising van een voeg en volgens een vast patroon van boren. Elke m2 wordt voorzien van een gaatje, zodat elk stukje van de spouw kan worden gevuld. Met een spuit wordt het isolatiemateriaal via de gaatjes in de muur geblazen voor een optimale verdeling van de isolatie.

Wat kost spouwmuurisolatie precies?
Vraag meerdere offertes aan bij erkende isolatiebedrijven om de prijzen te achterhalen. Deze specialisten zullen vrijblijvend contact met je opnemen voor deskundig advies. Ga naar pagina spouwmuurisolatie offertes.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Aandachtspunten
> Isolatie prijzen
> Spouwmuurisolatie offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,