Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 nov 2017

Gebruikte materialenEr worden verschillende soorten spouwmuurisolatie gebruikt, met ieder zijn eigen isolatiewaarde. Denk daarbij aan isolatieschuim, isolatieparels, isolatiekorrels en vlokken, inblaaswol, steenwol en glaswol. Er zijn goedkope en duurdere soorten spouwmuurisolatie materialen, maar het hoeft nog niet te betekenen dat het duurste materiaal ook het beste is. Zie ook pagina isolatiekorrels en pagina glaswol/steenwol.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Type isolatiemateriaal

Het beste isolatiemateriaal is voor ieder huis anders, wat ligt aan de wind ligging van het huis, de voegbreedte, koudebruggen, de breedte van de spouw en aan de vochtplekken. Wel is het zo dat elk soort isolatiemateriaal zijn eigen HR-waarde heeft en ook allemaal een andere duurzaamheid, vochtgedrag, geluidisolatie en brandveiligheid hebben.

Glaswol is gemaakt van een silicaat, een grondstof voor glas, het wordt dan ook gemaakt van gerecycled glas. Het wordt net als ander wol verkocht in de vorm van dekens en platen. Inblaaswol zijn losse stukken wol die lijken op katoen, ook dit is gemaakt van glas. Steenwol wordt gemaakt van vulkanische vezels, maar heeft een lagere isolatiewaarde dan glaswol. Isolatieparels van polystyreen, piepschuim, wordt in de spouwmuur gespoten en heeft één van de beste isolatiewaardes. Piepschuim is gemaakt van koolstof en waterstof, waardoor de isolatieparels stilstaande lucht bevatten en daarom een hoge isolatiewaarde hebben.

Dan is er nog perliet, welke is gemaakt van vulkanisch glas waardoor de isolatiewaarde relatief laag is. Het is een natuurlijk product dat in Nederland weinig gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie. PUR-schuim is gemaakt van de vloeistoffen polyol en isocyanaat, door de gasbellen die door een chemische reactie ontstaan blaast het PUR-schuim op; het werkt goed isolerend en de muren kunnen blijven ademen. UF isolatieschuim is gemaakt van UF-hars, te vergelijken met PUR-schuim maar heeft zeker niet even goede isolatiewaarde.

Offertes aanvragen
Vraag gratis offertes aan bij isolatiebedrijven om zo het aanbod en de service te vergelijken. Je kunt namelijk op deze manier een betere keuze maken en besparen op de aanschafkosten van spouwmuurisolatie. Bekijk pagina offertes aanvragen spouwmuurisolatie voor meer informatie.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Afval en cementresten
> Korrels
> Prijzen
> Isolatiebedrijven vergelijken
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,