Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tips spouwmuurisolatieWelke soort isolatiemateriaal je in je spouwmuur aan moet laten brengen is afhankelijk van de woning. Bij een smalle spouw tussen de binnenmuur en buitenmuur zijn polystyreen schuimparels vaak erg geschikt. Naast de ruimte tussen de muren is een meespelende factor ook de breedte van de voegen tussen de stenen. Bij normale voegen kan er geboord worden met boorkoppen van 23 millimeter. Is er een smalle voeg aanwezig, dan moet er worden gewerkt met minimale gaatjes van 16 millimeter. Uiteraard is niet elk materiaal geschikt voor allebei deze diameters.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

Inhoud van dit artikel

Ligging woning

Niet alleen is spouwmuurisolatie afhankelijk in materiaal van de tussenruimte, maar ook van de ligging van je woning. Als je een tussenwoning hebt vang je minder wind als bij een vrijstaande- of hoekwoning. Wanneer de wind rechtstreeks op de woning staat is het veel belangrijker om een dicht isolatiemateriaal toe te passen, dan bij woningen die weinig tot geen wind vangen. Daarnaast kan niet alleen de warmte een reden zijn voor isolatie, maar kan isolatie ook toegepast worden om geluidsoverlast van buiten te verminderen. De keuze van materiaal kan ook hierdoor beïnvloed worden.

Hoge isolatiewaarde?

Wil je bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie een hoge isolatiewaarde bereiken, dan zal je hoogwaardig materiaal moeten hebben. Met HR++ materialen kan je bijvoorbeeld een hoog rendement behalen. Ondanks dat deze materialen ietsjes duurder kunnen zijn heb je toch de mogelijkheid om binnen een paar jaar je investering voor spouwmuurisolatie terug te verdienen. Kijk goed naar welke situatie voor jou geldt en laat je goed investeren voordat je een isolatie laat aanbrengen.

Offertes spouwmuurisolatie
Bekijk pagina offertes spouwmuurisolatie om in contact te komen met isolatiebedrijven die je graag verder helpen. Zo kun je de prijzen vergelijken en een goed besluit nemen.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Afval en cementresten
> Gebruikte materialen
> Isolatiekorrels
> Steenwol en glaswol
> Spouwmuurisolatie offertes

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

6 don’ts spouwmuurisolatie

Natuurlijk verloopt het isoleren van de spouw niet altijd simpel. Er is

Woningisolatie en asbest

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen zich bewust geworden van

Spouwmuurisolatie of gevelisolatie?

In vele gevallen wordt gevelisolatie en spouwmuurisolatie als hetzelfde gezien. Dit is