Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 nov 2017

IsolatiekorrelsSpouwmuurparels klinken heel erg kostbaar maar het is gewoon piepschuim en is gemaakt van polystyreen. Dan zijn er nog isolatiekorrels welke gemaakt zijn van perliet. Polystyreen kent iedereen als piepschuim, één van de best isolerende materialen. De piepschuim isolatieparels worden als spouwmuurisolatie gebruikt en worden in de spouwmuur gespoten. Polystyreen kan goed tegen druk en heeft een hoge isolatiewaarde. Het bestaat uit koolstof en waterstof wat samen voor een hoge isolatiewaarde zorgt. De polystyreen wordt in de spouw geblazen, de parels zullen met lijm aan elkaar plakken. Het kan daardoor niet wegzakken of uit de spouw stromen. Bekijk ook pagina glaswol/steenwol.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

De isolatiekorrels perliet zijn gemaakt van vulkanisch glas en is daarmee een natuurproduct, toch is de isolatiewaarde lager dan polystyreen. Het vulkanisch glas waarmee de isolatiekorrels gevormd worden zorgen ervoor dat de korrels waterafstotend zijn. De isolatiekorrels zullen bij het inblazen in de spouwmuur er doorheen stromen. Hierdoor vult het elk hoekje en elke moeilijk bereikbare ruimte. Toch worden isolatiekorrels gemaakt van perliet en wordt het weinig gebruikt in Nederland. Bekijk ook pagina gebruikte materialen spouwmuurisolatie.

De isolatiewaarde van isolatieparels ligt hoger dan die van de isolatiekorrels. Er zijn verschillende soorten isolatieparels die ieder een andere isolatiewaarde hebben. Zo hebben de standaard isolatieparels een isolatiewaarde van HR. De witte isolatieparels hebben een HR+ kwaliteit en de polystyreen isolatieparels hebben de beste isolatiekwaliteit, namelijk HR++, dat 20% beter is dan HR+. Het voordeel van polystyreen isolatieparels is dat ze waterdamp doorlatend zijn en de muur daarmee laten ademen. Ook hebben ze een goede prijs.

Exacte kosten berekenen
Door offerte aan te vragen kun je de exacte kosten voor spouwmuurisolatie laten berekenen. En weet je waar je aan toe bent. Ga hiervoor naar pagina offertes aanvragen.

> Spouwmuurisolatie
> Muren impregneren
> Kwaliteit
> Werking
> Voordelen
> Steenwol en glaswol
> Tips
> Garantieregeling
> Isolatie prijzen
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,

Strengere controle op vleermuizen in de spouwmuur

januari 30, 2024

Als je overweegt om je spouwmuur te isoleren, is het essentieel om

Is spouwmuurisolatie nog rendabel in 2024?

januari 15, 2024

Je huis comfortabel en energiezuinig maken is vandaag de dag belangrijker dan