Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis en vrijblijvend

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou, dit is het perfecte moment om dat te overwegen! Waarom? Omdat er maar liefst €600 miljoen beschikbaar is gesteld voor isolatiesubsidie in 2024, en jij kunt daarvan profiteren!

Wat is de ISDE?

Ten eerste, laten we het hebben over wat ISDE eigenlijk betekent. ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Het is een regeling van de overheid die mensen zoals jij helpt om hun huis energiezuiniger te maken door middel van subsidie. Hiermee kun je gemiddeld 30% van de totale kosten terugkrijgen!

Maatregelen in de ISDE

Laten we nu eens kijken naar wat voor soort maatregelen je allemaal kunt nemen met deze subsidie. Het mooie is dat het niet alleen om spouwmuurisolatie gaat. Je kunt ook subsidie aanvragen voor andere energiebesparende maatregelen, zoals het installeren van een zonneboiler, een warmtepomp, het aansluiten op het warmtenet, of zelfs het vervangen van je oude kookplaat door een elektrische kookplaat.

Spouwmuurisolatie

Maar laten we ons nu concentreren op spouwmuurisolatie. Misschien vraag je je af wat dat eigenlijk is. Nou, het is eigenlijk vrij simpel. De meeste huizen hebben ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, en die ruimte wordt de spouw genoemd. Door die spouw te vullen met isolatiemateriaal, zoals bijvoorbeeld glaswol of EPS parels, kun je voorkomen dat warmte ontsnapt uit je huis. Dat betekent dat je minder hoeft te stoken om het lekker warm te houden binnen, en dat bespaart niet alleen geld, maar is ook nog eens goed voor het milieu!

Hoe krijg ik subsidie?

Nu vraag je je misschien af hoe je die subsidie kunt krijgen voor spouwmuurisolatie. Het proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Je begint gewoon met het vinden van een gecertificeerd isolatiebedrijf bij jou in de buurt. Zij kunnen je helpen bij het hele proces, van het beoordelen van je huis tot het daadwerkelijk uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden. Zodra de isolatie is geïnstalleerd, dien je een subsidieaanvraag in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als alles in orde is, ontvang je de subsidie binnen enkele weken op je rekening.

Waarom spouwmuurisolatie?

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor spouwmuurisolatie? Nou, afgezien van de subsidie die beschikbaar is, zijn er nog veel andere voordelen. Ten eerste zorgt spouwmuurisolatie voor een comfortabeler binnenklimaat, doordat het tocht en koude plekken in huis vermindert. Ook helpt het bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. En laten we de financiële voordelen niet vergeten. Door je huis goed te isoleren, bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,