Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Per direct stopt de Vereniging Eigen Huis met het isoleren van spouwmuren. Volgens de vereniging is het niet verantwoord om op deze niet natuurvriendelijke manier verder te isoleren zolang de overheid geen duidelijke oplossingen geeft voor andere manieren.

Vleermuizen

Eigen Huis is een vereniging die hulp biedt aan huiseigenaren en VVE’s. Ook bieden zij hulp aan bij het isoleren van de spouwmuur. Ze zijn per direct gestopt met deze dienst omdat volgens hen de spouwmuren niet op een natuurlijkvriendelijke wijze gevuld kunnen worden.

Endoscopisch onderzoek

Om te controleren of de desbetreffende spouwmuur geschikt is voor spouwmuurisolatie wordt er vaak en endoscopisch onderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt er met een mini camera in de muur gekeken of er bouwafval of andere dingen, zoals vleermuizen, zich in de spouwmuur bevinden. Wanneer er iets in de spouwmuur ligt dat de isolatie kan belemmeren wordt dit eerst vakkundig door een bedrijf verwijderd. Doe je dit niet, dan zal de isolatiewaarde mogelijk minder hoog uitvallen.

Natuurinspectie

Het kan zijn dat er een natuurinspectie nodig is. Dit kost vaak zo’n €5.000. Dit maakt de spouwmuur zo’n 4x (!) duurder dan normaal gesproken. Mede hierdoor is Vereniging Eigen Huis gestopt met de hulp bij spouwmuurisolatie.

Heeft jouw woning een spouwmuur?

De meeste woningen zijn voorzien van een spouwmuur. Woningen voor 1920 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen tussen 1920 en 1976 hebben de mogelijkheid om een spouwmuur te hebben. Woningen tussen 1977 en 1991 zijn vaak wel voorzien van spouwmuurisolatie, echter is het wel verstandig om deze muren nog eens te na-isoleren omdat de isolatiekwaliteit in deze tijd nog niet super goed was. Woningen na 1991 zijn vaak goed geïsoleerd en hebben daarom ook vaak geen na-isolatie nodig.

Spouwmuurisolatie aanschaffen

Heb je nog geen spouwmuurisolatie en wil je wel je woning verder isoleren en een leuk jaarlijks bedrag besparen? Vraag dan gratis én vrijblijvend meerdere offertes aan via onze offerteservice. Hierdoor kun je tot wel 30% besparen op de totale kosten van de aankoop van spouwmuurisolatie. Ook kun je een endoscopisch onderzoek laten uitvoeren bij dit desbetreffende bedrijf. Hierdoor ben jij er zeker van dat er geen vleermuizen in jouw spouwmuur zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,