Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 nov 2017

Kosten spouwmuurisolatie tussenwoningWanneer je overweegt je muren te laten isoleren, dan heb je verschillende opties. Je kunt je gevelbekleding opnieuw laten aanbrengen met een isolatiemateriaal ertussen voor een complete facelift van je gevel en je kunt de binnenkant van je muren laten isoleren. Maar als je geluk hebt, en je tussenwoning een spouw bevat, kun je overgaan tot spouwmuurisolatie. Deze methode is verreweg het goedkoopste, het snelste en creëert het minste overlast. Alle woningen kunnen baat hebben bij een betere isolatie, en hier vind je alle financiële informatie wat betreft het plaatsen van spouwmuurisolatie in een tussenwoning.

*Tips:

  • Vergelijk is besparen. Vraag daarom vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale bedrijven aan, vergelijk en bespaar tot 30%.
  • Wist je al dat je gebruik kunt maken van subsidies?

De kosten

Wat je uiteindelijk moet betalen voor de isolatiewerkzaamheden hangt af van een aantal factoren. Zo is er het te behandelen oppervlak, het materiaal dat je kiest en ook eventuele subsidies waar je voor in aanmerking kunt komen. In de volgende tabel vind je daarom de gemiddelde kosten voor het isoleren van een tussenwoning met PUR-schuim en met 65 vierkante meter geveloppervlak. Wijkt jouw tussenwoning hiervan af, dan kun je de prijs berekenen door te kijken naar de kosten per vierkante meter. Alle bedragen zijn inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Spouwmuurisolatie PUR-schuim Totaalprijs Prijs per m2
Tussenwoning 65 m2 €850 – €1150 €13 – €18

 

  • De goedkoopste optie: PUR-schuim is een duur isolatiemateriaal en door voor glaswol te kiezen kun je de prijs aanzienlijk verlagen. Glaswol staat bekend om haar geluidsisolerende kwaliteiten en kost je per vierkante meter €7 – €10. De isolatiewaarde van glaswol is wel minder.
  • Isolatiekorrels: een ander materiaal dat je kunt kiezen zijn isolatiekorrels. Dit zijn bolletjes gemaakt van piepschuim die naast dat ze duurzaam zijn, goed isoleren ook niet vergaan. De kosten voor het isoleren van een tussenwoning met dit materiaal liggen tussen de €550 en €700 (€8 – €11 per vierkante meter).
  • De duurste optie: PUR-schuim is de duurste gangbare optie die je hebt, maar hier krijg je een aantal voordelen voor terug. De isolatiewaarde is uitstekend en PUR is ook volledig vochtwerend zodat je spouw waterdicht wordt gemaakt. Voor gevels die aan de oude kant zijn kan dit dus een uitkomst bieden.

De prijsopbouw

Kijken we naar de totaalprijs dan is deze opgemaakt uit vier onderdelen. Zo zijn er de arbeidskosten (60 procent), de kosten voor de materialen (33 procent), de kosten voor het huren van de machine (5 procent) en eventuele voorrijkosten (2 procent). Dit is een gemiddelde representatie. Kies je bijvoorbeeld voor PUR-schuim, wat sneller aan te brengen is en duurder is, dan zal het aandeel van de materialen stijgen en de arbeidskosten dalen. De beste manier om geld te besparen is door de werkzaamheden zelf uit te voeren. Dit wordt echter vaak afgeraden omdat je speciaal gereedschap en machines nodig hebt en omdat het echt goed moet gebeuren wil je geen problemen krijgen. In het volgende diagram vind je deze prijsopbouw in grafische vorm.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Je hebt de mogelijkheid de prijs positief of negatief te beïnvloeden al naar gelang de keuzes die je maakt. Daarnaast zijn er factoren waar je geen invloed op hebt, maar die wel een verschil in prijs kunnen betekenen.

  • De staat van de spouw: voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd wordt je spouw eerst bekeken met een endoscopisch onderzoek. Bevat deze bouwafval of cementbruggen, dan zullen deze eerst moeten worden verwijderd waardoor de kosten omhooggaan.
  • Het materiaal: voordat je klakkeloos kiest voor de goedkoopste optie kan het verstandig zijn om de kenmerken van de verschillende materialen te bekijken. De keuze die je maakt hangt af van je budget, maar ook van het uiteindelijke resultaat dat je wilt bereiken.
  • De omvang van de klus: als je meerdere isolatiewerkzaamheden wilt laten uitvoeren kun je dit het beste in één keer laten doen. Vaak krijg je bij grotere klussen korting omdat de specialist efficiënter te werk kan gaan.

Interessante bespaartips

Isolatiewerkzaamheden zijn niet goedkoop en ook al kun je meteen gaan beginnen met besparen op je energierekening, je zal eerst een investering moeten maken. Met deze tips houd je de totaalprijs laag.

  • Subsidies: zowel bij de RVO als bij verschillende provincies en gemeenten zijn subsidies beschikbaar voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Onderzoek dit dus goed, zodat je geen geld misloopt waar je recht op hebt. Ook maak je automatisch gebruik van een btw van 6 procent over de arbeidskosten.
  • Vermijd de voorrijkosten: kies een regionaal bedrijf voor jouw spouwmuurisolatie en vermijd of minimaliseer zo de voorrijkosten.

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is door het vergelijken van offertes. Zo kun je meerdere opties bekijken en deze vergelijken op prijs, kwaliteit en service. Dit doe je makkelijk met onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Je zal in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van isolatiebedrijven uit jouw omgeving. Zo kun je snel tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft het isoleren van jouw spouwmuur.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,