Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

337 Nederlandse gemeenten hebben dit jaar actie ondernomen door subsidie aan te vragen voor de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI), gericht op het isoleren van kwetsbare huishoudens. Tot 31 oktober 2023 hebben deze gemeenten stappen ondernomen om de isolatie van koopwoningen met een lage WOZ-waarde te bevorderen en daarmee de energie-efficiëntie te verbeteren.

Deze regeling, met een totaalbudget van €425 miljoen voor het isoleren van 200.000 woningen, voorspelt aanzienlijke verbeteringen in de Nederlandse woningvoorraad. In dit artikel onderzoeken we stap voor stap de details van de SpUk LAI en de impact ervan op de Nederlandse woningen.

De rol van spouwmuurisolatie

Een essentiële factor bij het verminderen van de energiebehoefte van huizen is spouwmuurisolatie, en de roep om een samenleving met verminderd energieverbruik wordt steeds luider. De Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI) biedt Nederlandse gemeenten een krachtig middel om deze overgang te versnellen en eigenaren van koopwoningen met een lage WOZ-waarde te ondersteunen bij het isoleren van hun woningen.

Budget in 2023

De regeling stelt huiseigenaren in staat financiële ondersteuning te ontvangen voor diverse isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en isolatie van ramen. Met een omvangrijk budget van €425 miljoen in 2023, dat zelfs is verhoogd met €119 miljoen gedurende het jaar, vertegenwoordigt de SpUk LAI een aanzienlijke investering in het verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt.

Voorjaarsnota

De Voorjaarsnota van het kabinet heeft een cruciale rol gespeeld bij het versterken van de SpUk LAI door extra budget toe te wijzen, waardoor de subsidiepot gedurende het jaar verder kon groeien. Dit biedt kansen voor de 337 gemeenten die een aanvraag hebben ingediend om een groot deel van het beschikbare budget te ontvangen, waardoor diverse isolatieprojecten kunnen worden gerealiseerd.

Gemeenten

De betrokkenheid van Nederlandse gemeenten bij het aanvragen van de SpUk LAI benadrukt de cruciale rol die zij spelen in de nationale overgang naar isolatie. Gemeenten kunnen nu actief bijdragen aan het verduurzamen van bestaande woningen die eigenaren zich niet altijd kunnen veroorloven. Door samen te werken met huiseigenaren en professionals in de bouwsector, kunnen gemeenten essentiële bijdragen leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kwetsbare huishoudens.

Energielabel

Een direct effect van de SpUk LAI is de verhoging van het energielabel van geïsoleerde huizen, wat resulteert in verminderd energieverbruik, lagere energiekosten en uiteindelijk een verbeterd energielabel. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar verhoogt ook de waarde van de woningen en draagt bij aan het comfort van de bewoners.

Vergelijk isolatiebedrijven

Bij het kiezen van een isolatiebedrijf is het raadzaam om zorgvuldig te vergelijken. Met behulp van onze offerteservice kun je kosteloos en vrijblijvend verschillende isolatiebedrijven vergelijken, wat vaak leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen tot wel 30% op het totaalbedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,

Strengere controle op vleermuizen in de spouwmuur

januari 30, 2024

Als je overweegt om je spouwmuur te isoleren, is het essentieel om

Is spouwmuurisolatie nog rendabel in 2024?

januari 15, 2024

Je huis comfortabel en energiezuinig maken is vandaag de dag belangrijker dan