Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis en vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 31 okt 2017

Spouwmuurisolatie; iets voor jouw huis

Spouwmuurisolatie Knauf SupafilWanneer je een woning wil gaan isoleren zal je allereerst kijken naar de muren van je huis. Als jouw huis is gebouwd voor 1980 is de kans namelijk groot dat jouw woning een spouwmuur heeft die echter niet geïsoleerd is. Vanaf 1980 kwam de overheid met een wetgeving die bedoeld was om de CO2 uitstoot van woningen terug te dringen. Sindsdien werden woningen met een geïsoleerde spouwmuur opgeleverd, maar voor die tijd bevatte een spouwmuur doorgaans enkel lucht. Dit gebeurde met de gedachte dat de lucht tussen de muren zou zorgen voor afdoende isolatie, maar dit bleek niet het geval. Wanneer jij dus besluit om je energierekening te gaan verlagen, en gelijktijdig het milieu een handje te helpen door de CO2 uitstoot van jouw woning drastisch te verlagen doe je er goed aan je spouwmuur te isoleren. Het is een relatief betaalbare isolatie methode die zichzelf gemakkelijk en snel terugverdient. Je mag gelijk na het isoleren van de spouwmuur van jouw woning je maandelijkse voorschot naar het energie bedrijf gaan verlagen.

*Tip:
→ Vergelijk verschillende soorten specialisten en merken. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale specialisten.

Spouwmuur isolatie Knauf Supafil, daar wordt iedereen blij van

De ene spouwmuur is de andere niet; de ene woning heeft een brede ruimte tussen de muren (een spouw) zitten, en bij de andere woning zal die spouw veel smaller zijn. Op het moment dat de spouw bij jouw woning breed genoeg is voor een isolatie materiaal met wolachtige vlokken is Knauf Supafil een heel geschikte oplossing om jouw huis te voorzien van spouwmuur isolatie.

  • Met een isolatie met Knauf Supafil doe je uiteraard als eerste jezelf een plezier. Het is een isolatie materiaal met een hoge isolatie waarde, waardoor het ervoor zorgt dat jouw investering zich heel snel terugverdient. Daarnaast is Knauf Supafil in bijna iedere woning toepasbaar. Het materiaal vormt zich gemakkelijk mee met de onregelmatigheden in jouw muren.
  • Daarnaast doe je met een spouwmuur isolatie van Knauf Supafil het milieu een groot plezier. Jouw woning wordt in dat geval voorzien van een isolatie laag die geproduceerd werd uit gerecycled glas. Knauf Supafil is namelijk een soort glaswol. Het milieu wordt dus minimaal belast bij de productie van Knauf Supafil.
  • Knauf Supafil heeft meerdere voordelen dan alleen isolatie. Het materiaal is namelijk – net zoals glas – brandwerend. Je voorziet je spouwmuur dus niet alleen van een goede isolatielaag, maar je gaat ook gelijk een stuk brandgevaar aan jouw woning tegen.
  • Knauf Supafil heeft een extraatje wat je bij gewone glaswol niet tegenkomt; het materiaal is namelijk vochtwerend. Hierdoor zal jij, wanneer je besluit om je spouwmuren te laten isoleren met Knauf Supafil, gelijk voorkomen dat opkruipend vocht in jouw muren zijn schadelijke werk kan doen. Optrekkend vocht in muren zorgt namelijk voor schimmelvorming in je woning, en dat opkruipend vocht in je woning niet bevorderlijk is voor je gezondheid is niets nieuws.

Welke woningen kan ik laten isoleren met Knauf Supafil en wat levert het op

“Woningen vanaf 1930 zijn allen gebouwd met een spouwmuur. Deze woningen zijn tot 1980 niet voorzien van een spouwmuur isolatie tijdens de bouw. Woningen die in deze tussenliggende periode zijn gebouwd zijn dus in principe geschikt om te worden geïsoleerd met Knauf Supafil.
Knauf Supafil heeft als voordeel dat het zich heel gemakkelijk zal vormen naar de spouw in jouw muren. Wanneer er meerdere uitsteeksels of andere onregelmatigheden zitten aan de binnenkant van jouw spouwmuur heeft dit dus weinig invloed op de isolatie van je woning. Daarnaast laat Knauf Supafil zich gemakkelijk inblazen in muren waar bijvoorbeeld een verloop of een afwijkende vorm in zit.

Op welke besparing kan ik rekenen bij isolatie met Knauf Supafil

Natuurlijk gaat het milieu jou erg aan het hart, en ook de brandveiligheid van je woning verhogen is een prettige zaak, maar daarnaast speelt voor jou natuurlijk de vraag; hoeveel kost zo’n isolatie met Knauf Supafil mij nou in mijn situatie, en wat levert het me per jaar aan besparing op mijn veel te hoge energierekening op.
De besparing op je energierekening hebben we voor jou in het onderstaande schema weergegeven:

Type woning

Vermindering energieverbruik

Tussenwoning 10 tot 12 procent van het energieverbruik
Hoekwoning/twee onder één kap woning (halfopen bebouwing) 20 tot 22 procent van het energieverbruik
Vrijstaande woning (open bebouwing) 22 tot 25 procent van het energieverbruik

De kosten van isolatie met Knauf Supafil verschillen per leverancier. De ene zal met meer geavanceerde apparatuur komen en een grondiger vooronderzoek in jouw muur doen dan de andere, maar gemiddeld mag je rekenen op een prijs per vierkante meter die ligt tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter. Dit is echter niet het tarief wat jij betaalt aan de leverancier van de spouwmuur isolatie. Je krijgt namelijk een premie omdat je aan opwaardering van je woning en besparing op het milieu doet. Deze premie liegt er niet om; je krijgt 6 euro per vierkante meter korting op je totale rekening. Je verdient, wanneer je dit alles bij elkaar neemt, deze investering in een periode tussen 3 tot 4 jaar weer terug.

Specifieke voordelen van Knauf Supafil

Knauf Supafil is dus meer dan gewoon een standaard spouwmuur isolatiemateriaal; er zitten meerdere voordelen aan verbonden. Deze voordelen zijn onder andere;

  • De hoogste isolatiewaarde voor glaswol wanneer het wordt gebruikt als (na)isolatie van spouwmuren
  • Het is een isolatie met Eurobrandklasse A1. Dit wil zeggen dat de isolatie niet ontvlambaar is.
  • Knauf Supafil zorgt ervoor dat de warmte in je huis blijft. Je geniet dus van thermisch comfort.
  • Omgevingsgeluid van buitenaf wordt gedempt, en geluid van binnen naar buiten wordt ook gedempt, dus je geniet ook van akoestisch comfort.
  • Het materiaal is waterafstotend. Dit heeft als voordeel dat vocht door regen niet door de isolatielaag heen kan dringen naar je binnenmuur, terwijl waterdamp wel door je muur kan trekken van binnen naar buiten. Je woning heeft dus geen schimmelvorming, maar kan gewoon blijven ‘ademen’.

Knauf supafil zorgt ervoor dat jouw woning onaantrekkelijker wordt voor ongedierte zoals muizen en ratten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren 4.5/5:

Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,