Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 07 sep 2023

Het is noodzakelijk dat het isoleren van een spouw op de juiste manier gebeurd en dat er gewerkt wordt met materialen van een hoge kwaliteit. Daarnaast zij service en de uitvoering van de werkzaamheden ook belangrijke punten wanneer je opzoek gaat naar een isolatie bedrijf. Het mooiste is als dit ook nog allemaal binnen jouw budget valt. Hieronder leg ik in vier punten uitgebreid uit hoe jij het best de ideale specialist vindt voor het isoleren van jouw spouw.

  1. Inhoud van dit artikel

    Kwaliteit

Het is een zeer moeilijke kwestie om te oordelen of een bedrijf kwalitatief goed is als je er nog niet eerder mee gewerkt hebt. Gelukkig zijn hier keurmerken voor in het leven geroepen. Deze keurmerken geven je een eerlijk beeld over de werkzaamheden en kwaliteit van de materialen die gebruikt en uitgevoerd worden door het uitvoerende isolatiebedrijf. Hieronder staan een aantal keurmerken genoteerd inclusief betekenis.

  • VENIN

Leden van VENIN die spouwmuurisolatie, vloerisolatie, buitengevelisolatie, bodemisolatie of dak spouwisolatie uitvoeren dienen daarvoor minstens één jaar gecertificeerd te zijn door een door VENIN erkende certificerende instelling *). Leden van de VENIN worden door deze instellingen regelmatig gecontroleerd op de materialen die ze gebruiken en de nauwkeurigheid waarmee ze de isolatie werkzaamheden uitvoeren. Door te werken met een VENIN lid krijg je zeker tien jaar garantie op je spouwmuurisolatie. Daarnaast wordt er gegarandeerd dat het materiaal van goede kwaliteit is.

  • IKOB-BKB certificering.

Dit keurmerk wordt uitgegeven door het instituut voor keuring en onderzoek van bouwmaterialen, en de BV Kwaliteitsverklaringen Bouw.

  • KOMO-certificaten

Wanneer het KOMO-keurmerk ergens op staat dan betekent dit dat er wordt voldaan aan alle markt- en overheidseisen. De kwaliteit wordt door KOMO vastgesteld voor alle producten, realisatieprocessen, diensten en personen voor de woning-, infra-, water- en utiliteitsbouw. KOMO staat voor vertrouwen, duurzaamheid, innovatie en kostenbesparing, dus wanneer jij jouw isolatie werkzaamheden laat uitvoeren door een KOMO gecertificeerd isolatiebedrijf, ben je verzekerd van kwaliteit

  1. Service

Goede service is een zeer prettig en goed eigenschap dat een isolatie bedrijf kan hebben. Dit kan voor jou een grote last ontnemen in verband met dingen moeten regelen, opruimen en of bijvoorbeeld inspecteren of de spouw in de juiste staat is. Een eventuele dienst is het ophalen van de geleverde pallets, één van de isolatie bedrijven die dit aanbiedt is Pluimers.

  1. Garantie

Het is zeer belangrijk goed te letten op de eventuele garantie die het bedrijf met zich meebrengt. Zodra een bedrijf erkend is en dus aangesloten is bij een vakvereniging kunnen zij tien jaar garantie aanbieden aan hun klanten. Dit houdt in dat de vakspecialisten er van uit gaan dat het in één keer goed gaat. De garantie op spouwmuurisolatie is van groot belang. Zodra de isolatie verkeerd in de spouw wordt geplaatst kan dit zeer nare gevolgen met zich meebrengen, zoals: vochtdoorslag, koudebruggen, schimmel en rot. Doordat de vakspecialisten garantie aanbieden is dit te voorkomen of op te lossen.

  1. Prijs

Het is natuurlijk ontzettend mooi zodra het kwaliteit van materiaal en werkzaamheden goed aansluit op de prijs. Wanneer je te maken hebt met een krap budget zou de prijs zomaar doorslaggevend kunnen zijn: dus een zeer belangrijk aandachtspunt om op te letten. Wat hier erg belangrijk is, is dat jij goed in de gaten houdt wat je kan krijgen voor je geld. In het mooiste geval heb je namelijk zeer goed kwaliteit voor een scherpe prijs. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk het isolatiebedrijf vindt dat jou de kwaliteit, services en garantieregeling kan bieden voor de best mogelijke prijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,