Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bij een isolatie van de spouwmuur komt heel wat kijken. Voor de effectieve plaatsing maken vakmannen eerst een officiële offerte op. Daarvoor is vaak een huisbezoek nodig, maar vaak kan er al een vrij juiste schatting vanop afstand gemaakt worden. Dit gebeurt dan op basis van doorgespeelde gegevens.

Is een offerte op afstand voldoende om aan de slag te gaan, of laat je toch maar beter iemand een kijkje naar je woning nemen? Wat omvat een offerte voor spouwmuurisolatie zoal? Welke gegevens heeft een specialist nodig voor een juiste schatting van de situatie? Waarop dien je te letten bij het kiezen van een vakman? Geen nood, hieronder lees je er alles over.

Wie van plan is een isolatiespecialist onder de arm te nemen, kan makkelijk meerdere offertes aanvragen via deze link. De offertes zijn helemaal gratis, je kan tot wel 4 prijsvoorstellen aanvragen. Zo kan je er meerdere aanvragen en de financieel voordeligste optie kiezen. Alle vakmannen zijn erkend, dus ook over de kwaliteit van het geleverde werk mag je gerust zijn.

Hoe werkt een offerte?

Hoe komt een offerte voor spouwmuurisolatie tot stand? Dat is wel handig om te weten. Zo kan je goed opvolgen hoe ver je nog af staat van effectieve isolatie.

Het proces gaat als volgt:

Offertes aanvragen

Alles begint bij het begin. Dat begin kan je hier opstarten. Je kan simpelweg meerdere offertes aanvragen bij uitstekende vakmannen gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Dan is de eerste stap ook meteen gezet en neem je meteen een voorsprong. Meerdere offertes aanvragen heeft namelijk tal van voordelen. Je krijgt meerdere voorstellen, dus dat drukt meteen de prijs. Je krijgt ook een beter zicht op de gehanteerde prijzen en wat zo’n isolatie allemaal inhoudt.

Het aanvragen van offertes voor spouwmuurisolatie is zo gebeurd. Je dient enkele persoonlijke gegevens in te vullen, zoals naam en woonplaats. Vervolgens wordt wat technische info gevraagd. Er wordt gevraagd naar het bouwjaar van de woning, het type isolatie, de gekozen datum van uitvoering en een korte omschrijving van het project.

Ten slotte vul je enkele contactgegevens en klaar is kees! Je hoeft alleen nog maar even geduld te hebben. In korte tijd zullen de offertes binnenstromen.

Offertes aanvragen doe je makkelijk via dit invulformulier.

Plaatsbezoek en bespreken van mogelijkheden

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. Na het aanvragen van offertes is het tijd voor de volgende stap: je project met de isolatiespecialisten bespreken.

Via mail zal je enkele prijsindicaties ontvangen. Ze dienen als schatting en niet als exacte offerte. Daarvoor is meestal een plaatsbezoek nodig.

Eenmaal ze bij je thuis zijn controleren ze of de verkregen informatie overeenkomt. Er wordt ook gekeken naar eventuele hinderlagen of potentiële ongemakkelijkheden. In samenspraak wordt beslist welke soort isolatie er voor de spouwmuur gebruikt zal worden.

Indienen officiële offerte

Na het huisbezoek maakt de vakman een gedetailleerde offerte op. Deze offerte omvat alles. Welk type isolatie, plaatsingskosten, arbeidskosten, reiskosten, de datum van de werken,… Ze staan er allemaal in. Je weet nu duidelijk waar je voor staat en wat het totale kostplaatje zal zijn.

Heb je meerdere specialisten een huisbezoek laten doen? Goed, dan krijg je naar alle waarschijnlijkheid ook meerdere offertes binnen. Dan heb je nu de luxe om de meest voordelige optie te kiezen. Je accepteert een offerte en ondertekent het. Vervolgens ben je klaar voor de effectieve plaatsing.

Waarom erkende isolatiespecialist voor spouwmuurisolatie?

Wanneer je besluit je woning te isoleren kan je beter kiezen voor een erkende isolatiespecialist. Dit valt makkelijk te verifiëren. Erkende vakmannen hebben hier een bewijs van. Via spouwisolatie-info is het uitgesloten dat je in contact komt met niet-erkende werkmannen.

Of een specialist erkend is heeft verschillende voordelen:

  • Je wil natuurlijk wel dat je woning deftig geïsoleerd wordt. Het laatste wat je wil is later terug in de problemen komen met bijvoorbeeld inzakkende isolatie. Spouwmuurisolatie is ook niet het allergoedkoopste. Dan wil je natuurlijk wel waar voor je geld. Een erkend installateur geeft je simpelweg meer zekerheid op kwalitatief werk.
  • Samenwerken met gekwalificeerde spouwmuurisolatiespecialisten? Goed nieuws: je maakt mogelijks nog kans op extra subsidies. Daarbovenop geniet je ook nog eens van een verlaagd btw-tarief. Hier hangen natuurlijk wel nog enkele voorwaarden aan vast.

Offerte op afstand of bezoek op locatie voor spouwmuurisolatie?

Men kan tegenwoordig veel vanop afstand. Met geringe informatie kan men vaak een erg precieze inschatting van de situatie en mogelijke kostprijs geven. Alles gebeurt digitaal, dus is zo’n offerte op afstand snel geregeld. Het is in het begin zowel kost- als tijdsefficiënter. Jijzelf moet geen tijd vrijmaken om een aannemer te ontvangen en de aannemer moet geen extra reistijd aanrekenen.

Voor spouwmuurisolatie is een huisbezoek toch nog steeds aangeraden om een exacte prijs te kunnen bepalen. Bij het isoleren van een spouwmuur komen ook enkele zaken kijken die moeilijk vanop afstand te bepalen zijn. Denk aan mogelijke breekwerken, slijtage aan de woning of andere mogelijke problemen. Met een bezoek aan huis kan een vakman deze zelf waarnemen.

Daarnaast is een bezoek van de aannemer een eerste keer dat je persoonlijk contact hebt. Dit is voor velen een goed moment om vragen te stellen en een goed gevoel bij hun aannemer te krijgen. De effectieve installatie is ook niet sneller.

Isolatiewerken kunnen toch maar best tot in de puntjes in orde zijn, details kunnen een verschil maken. Daardoor is een huisbezoek voor de effectieve offerte nog steeds de favoriete optie voor zowel aannemer als woningeigenaar. Zekerheid wint het hier van een mogelijke besparing van tijd en kosten.

Waaruit bestaat een offerte voor spouwmuurisolatie?

Welke zaken op de offerte staan verschilt wel eens van bedrijf tot bedrijf. Op een offerte staan meestal volgende zaken opgesomd:

  • Kosten van de isolatie zelf. Hiermee bedoelen ze het product waarmee ze installeren. De meest populaire soorten zijn glaswol, EPS-parels of PUR-schuim.
  • Installatie, montage & arbeidskosten
  • Reiskosten
  • Eventuele garanties

Hoe vergelijk je spouwmuurisolatie offertes?

Wie meerdere offertes aangevraagd heeft en vervolgens ook meerdere aannemers over de vloer heeft gehad zal verschillende offertes aankrijgen.

Maar wat is nu belangrijk bij een offerte? Let je alleen op de totaalprijs, of houd je ook andere zaken in het oog? Volgende tips zetten je op weg:

  • Alleen op de totale kostprijs letten is niet het verstandigste wat je kan doen. Kijk ook na of er nog bijkomende kosten kunnen zijn, of de reiskosten eventueel nog kunnen stijgen en wat er gebeurt als de werken langer duren dan verwacht.
  • Houd ook je persoonlijk gevoel van bij het huisbezoek in je achterhoofd wanneer je een aannemer kiest.
  • Lees zeker de kleine lettertjes. Niemand wil achteraf voor grote verrassingen staan.
  • Check de offerte op fouten. Dit gaat van contactgegevens, tot bankgegevens en inhoudelijke zaken op de offerte zelf.

Vergelijk verschillende isolatiespecialisten met elkaar

Van plan om je spouwmuur te isoleren? Sla je slag en vraag verschillende offertes aan bij meerdere vakmannen. Zo kan je meteen gebruik maken van bovenstaande tips!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Nieuwe oplossing voor vleermuizencheck in spouwmuur

mei 3, 2024

Laatst bewerkt op: 06 mei 2024 Dankzij een nieuwe techniek genaamd DNA-vleermuisonderzoek,

Dit zijn de gevaren van PURschuim

april 24, 2024

In de video hieronder zie je wat de gevaren zijn van purschuim

Subsidie isolatie omhoog tot €600 miljoen in 2024!

februari 19, 2024

Heb je er ooit aan gedacht om je huis te isoleren? Nou,