Alles over het isoleren van de spouwmuren
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Houtskeletbouw is een erg bekende manier van bouwen. Toch zijn er veel mensen die niet volledig begrijpen wat het is. Houtskeletbouw betekend dat het skelet van de woning volledig uit hout wordt opgebouwd. Aan de buitenkat is vaak ook hout of metselwerk te zien. De afkorting voor houtskeletbouw is HSB. Het houten skelet wordt bevestigd aan de veelal betonnen vloer. Voor een optimaal energie behoud in een houtskeletbouw huis, kunnen de spouwen worden gevuld met isolatiemateriaal.

Houtskeletbouw en isolatie

Door het open en houten raamwerk van de wanden, daken en vloeren is het een makkelijke klus deze te isoleren. Als eindresultaat heb je een perfect geïsoleerde woning. Glaswol en steenwol is het meest voorkomende isolatiemateriaal bij houtskelet woningen. Het isoleren met minerale wol zorgt niet voor vervormingen van de muren aangezien er nagenoeg geen drukopbouw is tijdens of na het isoleren. De wol op zich heeft ook geen impact op je watervaste platen, aangezien de wol zelf met siliconen behandeld werd, zodat wateropname door de wol eveneens niet mogelijk is.

Kosten houtskeletbouw isoleren

De techniek voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie gaat niet veel anders dan de installatie bij een beton woning. Dit klusje kan binnen één werkdag geregeld worden. Na afloop wordt het gaatje in het cement weer dichtgemaakt en is je woning veilig geïsoleerd. De kosten zijn afhankelijk van het aantal m2 dat uw woning is. Gemiddeld bent u tussen de € 800 en € 1000 kwijt voor het isoleren van uw woning met minerale wol.

Binnen één werkdag kan je spouw worden geïsoleerd. Na het isoleren wordt het gaatje in het cement weer dichtgemaakt, dan is je woning veilig geïsoleerd. De kosten zijn afhankelijk van het aantal m2 dat de woning is. Gemiddeld ben je tussen de € 800 en € 1000 kwijt voor het isoleren van je houtskeletwoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *